Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er kort sagt, et lån til forbrug. Når du optager et forbrugslån, er pengene ikke tiltænkt en bil eller en bolig. Det vil sige, at der er tale om et lån til forbrug; det kan være at du vil købe et nyt køleskab, computer, telefon eller en ny cykel – det kan også være at du skal betale en uforudset tandlægeregning eller at du skal ud at rejse. Med andre ord er det altså dig selv, der bestemmer, hvad pengene skal bruges til. Mange vælger også at optage et forbrugslån i forbindelse med et bryllup, en konfirmationsfest, boligforbedringer. Et forbrugslån kan også give dig et øget økonomisk råderum i en periode, dette kunne være i julemåneden.

Undersøg lånemarkedet

Grundet lave etableringsomkostninger ved forbrugslån og en individuel kreditvurdering, bør du overveje om det kan betale sig at optage et forbrugslån, da renten typisk vil være lidt lavere ved eksempelvis et billån. Det er derfor en rigtig god ide at undersøge lånemarkedet. Hos os kan du nemt og gratis bruge vores lånesammenligningstjeneste. Her kan du nemlig finde de låneudbydere der passer til dit behov, og derefter ansøge om et lån ved f.eks. tre forskellige udbydere – dette er gratis og uforpligtende. På den måde kan du holde deres lånetilbud op mod evt. andre lån. Du vælger derefter det bedste forbrugslån for dig.

Vælg det bedste forbrugslån eller billån

Alle lån skal betales tilbage, det samme gælder et forbrugslån og et billån. Det er derfor vigtigt at du undersøger din egen økonomi, får du vælger at låne. Har du råd til at tilbagebetale lånet? Hvis du mener at din økonomi godt kan bære et lån, så er det vigtigt at du ser på ÅOP når du gennemlæser dine lånetilbud. Ved at vælge det lån med den laveste ÅOP får du samtidig også det billigste lån. På denne måde minimere du risikoen for at ende i en situation, hvor du ikke har råd til at betale lånet tilbage – samt du får det bedste og billigste forbrugslån eller billån.

Forbrugslån med udbetaling i dag

Står du og mangler penge nu, så kan et online forbrugslån være din nemme løsning. Mange online låneudbydere tilbyder nemlig ansøgningsprocesser der kun tager 2 minutter og der er flere (se vores liste) der allerede udbetaler pengene i løbet af kort tid.

Er forbrugslån et billigt lån?

Om et forbrugslån er et billigt lån, kan være svært at sige og der er ikke et endegyldigt svar. Der er mange aspekter der spiller ind: hvor meget du vil låne, din nuværende økonomi, hvor lang tid du vil låne, renten, evt. gebyr og etableringsomkostningerne. Men som udgangspunkt så handler det om at få flere lånetilbud. Du bør derfor ansøge om præcis det samme lån hos flere låneudbydere. Dette er gratis og uforpligtende, så du har ingenting at miste – kun noget at vinde. Når du modtager de forskellige lånetilbud så sammenligner du dem, og her vil det være en rigtig god idé at se på ÅOP, det handler om at vælge det lånetilbud med den laveste ÅOP.

Hvem vælger et forbrugslån?

Det er de færreste som ikke har optaget et forbrugslån. Det er en måde at få råd til noget nu og her, hvorimod alternativet var at man måske skulle spare op i flere år, før man får nok penge til at købe det man står og mangler. Hvis dit køleskab f.eks. er gået i stykker, så kan det være svært at vente et år med at købe et nyt. I f.eks. sådan en situation er et forbrugslån en god løsning.

Forbrugslån ved boligkøb

Står du og overvejer at købe et hus, så kan et forbrugslån muligvis være en god løsning, når du skal finansiere de 5%. Som reglerne er i dag, så skal du, når du vil købe en bolig, selv kunne lægge 5% af boligens pris som udbetaling. 80% af boligens pris kan du låne i et realkreditinstitut, og de resterende 15%, skal finansieres på en anden måde. Mange vælger at finansiere de 15% via et banklån, men også her kan du overveje om et forbrugslån er bedre og billigere for dig. Du bør altid ansøge hos tre forskellige låneudbydere og derefter sammenligene deres lånetilbud. Det er gratis og uforpligtende at ansøge, så igen – du har intet at miste.

Når du har et realkreditlån, betaler du bidragssats til realkreditinstituttet. Bidragssatserne er en form for administrationsgebyr, og jo højere procentdel af din bolig, der er belånt med et realkreditlån, jo mere betaler du i bidragssats. Den del af lånet, der er over 60 % af ejendommens værdi, kan være op til otte gange dyrere end den del af lånet, der er under 40% af ejendommens værdi. Derfor kan det måske betale sig for dig at kigge på at finansiere noget af dit realkreditlån med et forbrugslån. Særligt hvis huset ikke er et af de dyreste på markedet. Hvis du kigger på hus i et af yderområderne langt fra en storby, kan det være, at realkreditinstitutterne ikke vil låne dig op til 80% af boligens værdi, da det er vanskeligere at få boligerne afsat i den del af landet. Derfor er realkreditinstituttet forsigtige med at låne for meget i forhold til boligens værdi. Her vil et forbrugslån måske kunne komme dig til undsætning.

Forbrugslån

Forbrugslån til ferie

Mange danskere elsker at tage på ferie, men det er ikke alle der har nok til drømmeferien. Derfor vælger mange at optage et forbrugslån til ferien. Hvis man vælger at optage et forbrugslån til ferien, så vil det være en rigtig god ide at undersøge forskellige forbrugslån, inden man vælger at optage et forbrugslån til ferien. Der er mange forskellige låneudbydere på det danske lånemarked. Du kan blandt andet finde tre forskellige låneudbydere her på vores side. Når du har fundet tre der kan tilbyde dig lån, så vil det være en god ide at ansøge om det samme lånebeløb hos alle tre; det er altid gratis og uforpligtende at ansøge om et lån. Når du har ansøgt om et forbrugslån til ferien, så vil du modtage tre forskellige lånetilbud. Du skal nu finde det lånetilbud med den laveste ÅOP. På den måde får du det billigste forbrugslån til ferien.

Forskellen på forbrugslån og kviklån

Hvor forbrugslån kan variere i lånestørrelse og løbetid, så vil kviklån ofte være karakteriseret ved relativt små lånebeløb og med kort tilbagebetalingstid.

Hvis du mangler penge nu og her, så vil et kviklån være det nemmeste valg. Det vil betyde at du allerede i dag vil kunne have pengene på din konto. Selvom der er mange rådgivere, med indsigt i privatøkonomi, advarer mod at optage kviklån, er der fortsat mange, der vælger at optage et kviklån. Det kan skyldes at de har fået afslag i banken eller at de har styr på deres privat økonomi og derfor ved at de har råd til at betale pengene tilbage.